Modeltekenles iedere eerste zondag van de maand

Iedere 1e zondag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur is er modeltekenles voor beginners en gevorderden in mijn Atelier aan de Ruysdaelkade in de Pijp, vlakbij het Museumplein.

Zondag 15 maart 2020   van 14.00 tot 16.30 uur is er een les portretboetseren in klei.

We werken naar model, ook is er een mogelijkheid om naar foto’s te werken van iemand die je graag wil boetseren. De kosten zijn € 40,- incl. materiaal, happen en drankjes.

De volgende modeltekenles is zondag 5 april 2020

Alle figuratieve en ook abstracte kunst begint met leren kijken. Tijdens de les leer ik de deelnemers om te leren kijken naar een model, waarbij we niet alleen in het platte vlak werken, maar ook verder kijken naar de diepte en het perspectief. We leren te kijken als een beeldhouwer, waardoor de tekeningen meer gaan leven. Waar gaat die arm naartoe, hoe is de richting van het hoofd, wat springt in het beeld naar voren en wat gaat naar achteren.
Hoe hou ik de verhoudingen goed en wanneer moet ik hard drukken op het houtskool en wanneer juist niet enz.

Een goede basis is essentieel voor verdere stappen in het maken van kunst. Vormgevoel en materiaalkennis helpen je met het maken van figuratieve én abstracte kunstvormen.

De les wordt iedere eerste zondag van de maand aangeboden. Er is een naaktmodel, alles is inclusief materiaal, drankjes en hapjes, er zijn tussendoor korte pauze’s.

Het materiaal varieert, alles kan gebruikt worden zoals: houtskool, conté, acrylverf, oliesticks, waarbij ik uitleg zal geven over de mogelijkheden en het effect van het materiaal.

Wil jij leren tekenen, toelating doen voor een kunstacademie, of gewoon proberen je tekenvaardigheid en vormgevoel te verbeteren, dan ben je van harte welkom in mijn Atelier.

Kosten : € 35,-

Ruysdaelkade 63-sous
1072 AK Amsterdam

Aanmelden tot enkele dagen voor aanvang/
info : ljverbeek@hotmail.com
tel: 06-27337251