4 Maart 2016 start er weer een cursus Beeldhouwen

Deze keer gaan we portretten maken van familie / of vrienden, kennissen. De cursus is bedoeld voor beginners en gevorderden want iedere cursist wordt individueel begeleid. De cursus bestaat uit 6 lessen op vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in mijn Atelier aan de Ruysdaelkade 63-sous, een prachtige locatie in de Pijp, vlakbij het museumplein.

De cursist kan kiezen tussen 2 materialen, klei of was. Klei werkt wat makkelijker dan boetseerwas. Het nadeel van klei is dat het portret alleen maar gebakken kan worden in de oven. Er kan dus niet direct een bronsmodel van worden gegoten. Het basismateriaal voor brons is altijd “was”. Als je een kleiportret in brons wilt hebben, moet je eerst een siliconenmal laten maken van het kleiportret. In deze mal wordt een gietwasmodel gegoten die vervolgens naar de bronsgieter gaat. Het maken van deze siliconenmal is vrij kostbaar en is alleen “rendabel” als je het bronzen beeld in opdracht maakt, zodat je de kosten mee kan nemen in je verkoopprijs.

De kleiportretten worden hol gemaakt zodat ze direct in de oven gebakken kunnen worden. Massieve kleiportretten gaan in de oven barsten en vallen vaak uit elkaar.

Als je het portret graag in brons wilt laten gieten is het raadzaam om het direct in was te maken. Daarvoor gebruiken we een armatuurbasis van gietwas, dit is een schedelvorm met hals en schouders. Op deze armatuur gaan we met boetseerwas het portret maken. Het wasmodel kan direct naar de bronsgieter, die het zonder problemen hol kan gieten in brons.

De cursisten maken een portret van een familielid, een vriend of vriendin die zij graag willen boetseren. Het is wel belangrijk om zoveel mogelijk fotoos mee te nemen van deze persoon. Daarmee bedoel ik dat zoveel mogelijk kanten van het gezicht zijn gefotografeerd om een zo natuurgetrouw mogelijk 3D portret te kunnen maken. Ook kan iedereen de persoon mee nemen naar het Atelier om er goed naar te kijken en vast te leggen.
Er zijn maximaal 6 cursisten in de les.

Het laatste uur van de les drinken we traditiegetrouw een glaasje wijn met een lekker hapje.

Wil je meedoen, neem contact op via onderstaand formulier

Of als je liever direct contact wil ik ben telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren.
06 273 37251